Düşündüren Sözler - 13

1-eger azap çekiyorsanız siyaset adamı olamazsınız; siyasette acımaya yer yoktur.

( O.W.BİSMARCK )

2-iyi kavranan şeyler açık seçik söylenir.

( BOİLEAU )

3-sadece bir egitim göçmeni olmayı dene.insan kendisinden hareketle hem herkes için hemde yaşayabilmek için çok fazla zenginlige sahip olmak zorundadır. garip genç adamlar,sadece ustanın yapabildigi en zor ve yüceyi taklit etmek zorunda olduklarına inanıyorlar. halbuki bunun nasıl zor ve tehlikeli oldugunu ve bundan dolayı bir çok mükemmel yeteneklerinin kaybolacagını bilmeleri gerekirken.

( NİETZSCHE )

4-düşünmek, yargılamaktır.

( İ.KANT )

5-vasiligi altındaki çocugun malını elinden alan ve bir taraftanda ezen vasi'nin yaptıgı iş gaspın en alçakça olanıdır. bütün o tantanalı "vatan kurtarma" edebiyatı aslında ahlaksızca bir politikanın en adi tutkulara sundugu bir bahane dagarcıgından başka bir şey degildir.

( CHATEAUBRİAND )

6-iyi ve dürüst bir halk, alçakların ve kötülerin saldırısına ugrayıpta agır yaralar aldıgı vakit, bütün dikkatini seferber edip başka bir halkla çatışmaya girmemeye çalışmalıdır.

( WİNSTON CHURCHİLL )

7-hiçbir şeyden şüphe etmeyen insan, iyi bir insan olamaz.

( GEORGES CLEMENCEU )

8-aydın kimseler tarafından kaleme alınacak bir insan ve yurttaş hakları bildirisi, bütün iktidararı gemliyecek ve kamunun huzurunu hemde bireylerin güvenligini saglayabilecek biricik araçtır.

( CONDORCET )

9-kavga yada ölüm; ve kanlı mücadele yada yokolup gidiş, bütün amansızlıgı içinde budur işte sorun.

( GEORGE SAND )

10-Dünyanın her yerinden herkesin yenileceği bir yer vardır. Kimilerini yenilgi yıkar, kimileriyse zaferle küçülür, bayağılaşırlar. Büyüklük, hem yenilgiyi, hem de zaferi kabullenebilen kişilerde yaşar.

( JOHN STEİNBECK )

  • Gizlilik Politikası ve Şartlar
  •   © 2007

    Back to TOP