Düşündüren Sözler - 26

1-en zayıf oldugunuz an bütün herkes tarafından desteklenir gibi göründügünüz andır. aslında hiç kimse desdeklememektedir sizi; size verilen evet sadece bir bekleyişi dile getirmektedir, ve o evetin ardında daima fırtınalı bir gün yatar.

( BİSMARCK )

2-çogu insanlar tarihte tekrarlanan olaylara bakarak,insan ırkının hep yerinde saydıgını sanırlar ve tabii aldanırlar: "tutkular" ile "fikirleri" birbirine karıştırmaktadır bunlar. "tutkular" yüzyıllar boyunca hep aynı olagelmiştir, ama fikirler çagdan çaga degişmektedir.bazı eylemlerin maddesel sonuçları, çeşitli dönemlerde benzerlik gösteriyor olabilir, unutulmasın ki bu benzer eylemleri yaratan nedenler daima farklıdır.

( CHATEAUBRİAND )

3-asıl büyük devrim, yönetilen insanı, kendini yöneten insan haline getirecek olan devrimdir.

( GEORGES CLEMENCEU )

4-tanınmak benim için o kadar da önemli degil... çok daha iyisini istiyorum ben; kendi kendimden hoşnut kalmayı.

( GUSTAVE FLAUBERT )

5-görmek almaktır: yansıtmak göstermektir.

( PAUL ELUARD )

6-yapılan yasalar bütün herkesi baglamıyorsa, toplumda onları bile isteye çigneyebilen tek bir insan bile varsa, o yasalar hiçbir işe yaramıyor demektir.

( DENİS DİDEROT )

7-insanları umutsuzluga düşürmemek için bir şeyi toptan reddetmemek, tam tersine reddin acılıgını bir nebze yumuşatmak için, bir umut artıgı bırakmak gerekir daima, iyiligin dolduramadıgı boşlugu gönül alma doldurmalı, somut sonuçların yoklugu tatlı sözlerle unutturulmalıdır.

( BALTASASARE MORALES )

8-gögsünde uyuyan o vahşi hayvanı uyandırma sakın; ilkin seni parçalar.

( BARON VON JOSEPH EİCHENDORFF )

9-gördüklerimden hiçbir anlam çıkaramıyorum, tıpkı geldigim gibi şaşkın ve cesareti kırılmış olarak gidiyorum işte.

( JAN DRDA )

10-kendimizi kendi öz kötülügümüzden esirgemek gibi mümkün bir işe girişmeyip de, kendimizi başkalarının kötülügünden esirgemek gibi mümkün olmayan bir işe kalkışmak dogrusu bu ya pek tuhaf bir şey.

( MARCUS AURELİUS )

  • Gizlilik Politikası ve Şartlar
  •   © 2007

    Back to TOP