DÜŞÜNDÜREN SÖZLER - 31

1-insan coşkunluk anlarında olabildigine bencildir.o dakikada kendisinden daha ilginç daha çekici bir konu olabilecegini düşünmez dünyada.

( TOLSTOY )

2-hayatta her şey denge üzerine kurulu ise şayet,erkegin dengeleyiciside kadındır.erkek sert,kadın yumuşaktır;erkek çogunlukla aklını kullanmaya çalışır,kadın duygularını;erkek vahşidir,kadın sevecen;erkekler kurnaz,kadınlar kıskançtır;yöneten erkekler,yönetilen kadınlar.tuhaftır dünyada olup biten kötülükler erkegin tabiatının özelliklerini taşır.yagma,talan,yıkım,acı,işkence v.s hepsinin ardında erkek ve düşüncüleri vardır.kadınlar,yönetimde erkeklerden bagımsız varolmadıkları sürece kendi tabiatlarını yaşama geçirmeye çabalamadıkları sürece dünya daha kötüye gitmeye devam edecektir.

( GORKİ )

3-yaşam beklentiler dogurur insanda,beklentiler heyecan ve umut.yok olan her beklenti yaşamın bir sillesidir bekleyene ve bekleyen ne kadar zayıfsa yaratacagı çökkünlükte bir okadar yaralayıcı ve etkileyicidir.

( HERMANN HESSE )

4-bir insan için degişen durum ve koşullar içinde tutarlı kalmanın biricik yolu;eylemini yönetici bir temel düşünceye göre ayarlamak,o durum ve koşullarla birlikte degişmektir.

( WİNSTON CHURCHİLL )

5-yasa koyucuların,yazarların ve sanatçıların ,siyaal nedenlerden dolayı suçlanarak askeri mahkemelere yollandıgına ve böylece inancın ve düşüncenin,kör cesaret ve sagır itaat tarafından yargılatıldıgına katiyen inanmıyacaktır torunlarımız;tabii eger o güne kadar yeryüzünün en aşagılık ve alçak halkı durumuna düşürülmemişlerse...

( BENJAMİN DE CONSTANT )

6-bir halkın,kendisine zorla kabul ettirilen yasalara özdenlikle uydugu hemen hemen hiç görülmemiştir.

( DENİS DİDEROT )

7-bir siyasal suçu tanımlamaktan daha zor bir şey yoktur.

( G.J DANTON )

8-kılıcın ardından kagıdı seferber etmek gerekir herzaman...

( B.G MORALES )

9-ve böylece tarih,ölüler üzerinde yüksek sesle hükümn verirken,yaşayanlarıda sessizce yargılamış olur.

( II. FREDRİCH )

10-insanlar korktukları kimseleri incitmektense,sevdikleri kimseleri incitmeyi yeg tutarlar daima.

( NİKOLA MACHİAVELLİ )

1 Yorum

Adsız
27 Aralık 2008 22:53  

harika sözler

  • Gizlilik Politikası ve Şartlar
  •   © 2007

    Back to TOP