FELSEFE MAKALELERİ




makaleler: 1 - 100 | 101 - 200 | 201 - 300 | 301 - 400 | 401 - 500

20 Yorumlar

Adsız
1 Aralık 2007 20:07  

ahlak felsefesiyle ilgili filozofların sözlerini nereden bulabilirim adres verebilir misiniz ?

2 Aralık 2007 00:14  

eger özlü sözler halinde arıyorsanız giriş mahiyetinde işinizi görebilir.

Ahlak üzerine

yok eger aradıgınız filozofların ahlak üzerine görüşleri ise yine giriş mahiyetinde

ilkçagdan günümüze ahlak felsefesi

Adsız
21 Aralık 2008 01:25  

bilim kavramı hakkında felsefe tarıhi boyunca yapılan tartışmalar.... bu konuda bilgiyi nereden bulabilirim acaba. yardımcı olurmusunuz

21 Aralık 2008 11:58  

merhaba adsız(?)

Bu konu hakkında Cemal Yıldırım'ın "Bilim Felsefesi" adlı kitabı sorularına yanıt verebilir.

Ekstra ikinci bir kaynak istersen Hilmi Ziya Ülkenin gene aynı adı taşıyan çalışmasına bakabilirsin.

Adsız
23 Ocak 2009 16:49  

değerli filozof son makalede(MICHAEL POLANYI VE ÖRTÜK BİLGİ ) yorum kısmı eklenmemiş ilgilenir misin?

16 Nisan 2009 17:01  

şafak ural'ın bilim tarihi kitabından rönesasnsı anlatan bir yazı yazmam lazım ama çok sıkıcı yapamıyorum??

Adsız
21 Temmuz 2009 00:18  

HEMŞİNLİOĞLU:Şimdi felsefe bilim ilişkisine biraz değineyim.Felsefe bilindiği üzere bir bilim değildir.Şunu unutmamak gerekir felsefe olmasıydı hiç fakat hiç bir bilim olmazdı.Nedeni ise herşey dünyada soru sorularak doğrular bulunmuştur.Bu ilk insanlık tarihinden günümüze kadar olan süreyi kapsamaktadır.İlk insanlıkda dünyanın nasıl var olduğunu söylemekteydi.Felsefe olmasaydı soru olmazdı soru sormayıncada insanlar nedenleri bulamazlardı.Felsefe işte bize tüm sorularda yardımcı olur olayları anlamamıza aklımızı çalıştırmamıza çok yardımcı olur.Peki size hemen sorayım Felsefe bir bilim değildir dedik felsefe neden bilim değildir.Çünkü bilim adamı herşeyi kanıtlamak zorundadır özellikle doğa bilimlerinde fakat felsefecinin öyle bir derdi yoktur.
Saygılar

MAHİR KANIK
6 Kasım 2009 00:41  

DEĞERLİ EDİTÖR UZUN ZAMANDIR BU SİTEYİ TAKİP EDİYORUM.BENİ İNANILMAZ DEĞERLERLE TANIŞTIRDI BU SİTE VE BUNA HALA DEVAM EDİYOR.SİZDEN 2 İSTEĞİM VAR.1. İSTEĞİM, İNSANLAR İSMİNİ HALA YAZAMIYOR YADA NERDEN YAZILDIĞINI BULAMIYOR BUNA DAHA KOLAY BİR ÇÖZÜM BULMANIZI 2. OLARAK DA YORUMLARIN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANIYOR OLMASINI DOĞRU BULMUYORUM BU SİTE ADINDAN DA ANLAŞILACAĞI GİBİ DÜŞÜNDÜRENSÖZLER O HALDE BIRAKALIM İNSANLAR DÜŞÜNDÜKLERİNİ KOLAYCA YAZSINLAR EMİNİM Kİ DAHA GÜZEL OLACAK.

6 Kasım 2009 11:16  

Merhaba sayın Kanık...

bahsettiginiz iki konuyada açıklık getireyim..
ilkin yorumlara ad yazmak yada yazmamak kişinin kendi insiyatifindedir bu bilinçli de olabilir umursamazlıklarından da olabilir. İsimlerini daha rahat yazabilmelerini saglayacak daha etkin bir yol şimdilik yok yapılacak şey yorum formunda gösterilen yorumlama biçimlerinden ad ve url kısmı seçilerek oraya gerekli bilgileri girmek; ayrıca bir blogunuz varsa ve o an için blogunuza giriş yapmışsanız yorum formunun altında direkt sizin isminiz görünür.

ikinci nokta yani yorumların onaylanması noktasına gelirsek yazdıgınız noktaların bir çoguna katılıyorum ve bu yüzden yorumların çogunlugunu direkt olarak yayınlıyorum ama unutulmaması gereken bir şey daha var ki bunu gözden kaçırmamalısınız o da internet üzerinden kişilere yapılan hakaret, aşagılama ve küfür gibi olguların rahatça yapılabildigi bir ortam olması ki bunların önüne de ancak bu yolla geçebilirsiniz aksi takdirde buradaki yorumlar seviye olarak istenmeyen yerlere gelir. Bir diger sebep ise kişilerin yorum adına saçma sapan anlamsız şeyler yazmaları (şekiller, işaretler, tek harflik yazılar v.s) bunları da engellemedigim takdirde buraya belli bir amaç için gelmiş olan kişilere saygısızlık etmiş olurum ki bu da benim istiyecegim en son şeydir.

umarım sorularınıza yanıt verebilmişimdir...

saygılarımla

MAHİR KANIK
6 Kasım 2009 18:36  

TEŞEKKÜR EDERİM DEĞERLİ EDİTÖR.1.NOKTADAKİ İSTEĞİM KİŞİLERİ İSMEN TANIYARAK GÜZEL BİR DİALOG KURMAK MAKSADIYLAYDI.HAKLISINIZ TOPLUM OLARAK HALA BİRBİRİMİZE KARŞI ÖNYARGILARIMIZ,GÜÇ SAVAŞIMIZ TABULARIMIZ VAR VE BU ORTAMDA BUNLAR MALESEF HAKARET AŞAGILAMA DÜŞÜNCEYE TAHAMMULLUZLUK GIBI İSTENMEYEN DURUMLARI ORTAYA ÇIKARIYO.SANIRIM ÇOK İYİMSER BAKTIM BU KONUDA:)

Adsız
12 Kasım 2009 19:14  

yav felsefe olmasaydı ne olurdu hakkında bilgi veririmisiniz...

Adsız
9 Şubat 2010 22:46  

felsefe yasam biçimidir birnevi klavuzdur felsefe olmasaydı biz var olmazdk hiçbirsey oımazdı....

benimde bir sorum var vArlığın oluş sürecinin evrimi nedir.*? birde harry potter ve felsefe tasında neden felsefe tası denmiş?

11 Mayıs 2013 16:25  

arkadaşlar porje ödevim hakkında yardımcı olabilirmisiniz? Adnan Adıvar'ın felsefi görüşünü ve eğitim felsefesi hakkında düşüncesini bilenler varsa benimle paylaşabilir mi?

Adsız
3 Aralık 2013 23:22  

siz m o 5 yy da yasasaydınız ılk varlık yanı arkhe anlayısınız ne olurdu odevım bu yardım lutfen

8 Ocak 2014 16:30  

Makaleler çok faydalı. Umarım artarak devam eder. Türkçe felsefe yayını bulmak çok zor.

25 Haziran 2017 00:46  

Blogumu ziyaret edip yazılarıma göz atar mısınız?

26 Kasım 2018 18:27  

Felsefe ile ilgili denemeler nasıl yazacağım örnek verirmisiniz

21 Ağustos 2020 17:42  

Yıl 2020 21 ağustos . Arkhe töz enerjidir

6 Nisan 2021 21:40  

Merhaba ben üniversiteye yeni geçtim ve bana makale yazmam söylendi nasıl yapacağımı bilemiyorum lütfen yardımcı olun

Arif yazka
24 Nisan 2021 09:07  



Sevgili kardeşim makale hangi konuyla ilgili ise araştırıp okuyup her ne anladıysan onu ve kendi yorumlarını ekleyip dipnotlarınıda düşüp kim istediyse ona vereceksin .

Gözünde büyütme insan zihni kendi düşündüğü anladığı ile doğru yanlış her ne ise yaparak gelişir hiç kimse anasından alim doğmaz yeterki sen ezberci taklitçi olma düşünceni kullan birşeyler üret ki ürettiğin varsın eksik , fakat senin olsun elin doğrusundan iyidir.
Çünkü insan zihin algısı böyle bir düşünce yolunu kullanırsa gelişebilir. Selamlar

  • Gizlilik Politikası ve Şartlar
  •   © 2007

    Back to TOP